هوشمندسازی دوربین‌های مداربسته: گامی مهم در ارتقای امنیت

نرم افزار هوشمند سازی دوربین مداربسته

امروزه دوربین‌های مداربسته به ابزاری حیاتی برای نظارت و افزایش امنیت تبدیل شده‌اند. با این حال، با افزایش روز افزون تعداد آن‌ها، روش‌های سنتی دیگر برای پاسخگویی به نیازهای امنیتی امروزی کافی نیستند. کارکرد بازدارندگی این دوربین‌ها برای پیشگیری از جرم کمتر شده و مجرمین حتی در مقابل دوربین‌ها نیز مرتکب سرقت می‌شوند. در اینجا لزوم هوشمندسازی دوربین‌های مداربسته مشخص می‌شود.

. دوربین‌های مداربسته هوشمند، از هوش مصنوعی (AI) برای تجزیه و تحلیل تصاویر استفاده می‌کنند. این به آنها اجازه می‌دهد تا تمامی اتفاقات را با دقت بالایی شناسایی کنند و آنها را ثبت و در صورت لزوم هشدارهایی برای اطلاع رسانی صادر کنند. این قابلیت که «پایش هوشمند» نام دارد، دوربین شما را تبدیل به یک ابزار کارا برای افزایش امنیت خواهد کرد.

دوربین‌های هوشمند چه قابلیت‌هایی دارند؟

با هوشمندسازی دوربین‌های نظارتی، قابلیت‌های متعددی را می‌توان به آن‌ها اضافه کرد. البته هر دوربین بسته به موقعیت نصب و مشخصات سخت‌افزاری آن برای یک کاربرد مشخص استفاده می‌شود. مثلا بسیاری از دوربین‌های موجود صرفا جنبه نظارتی دارند و هر نوع ترددی مانند انسان و خوردو برای آن قابل تصور است. این دوربین‌ها با نام «دوربین‌های نظارتی» شناخته می‌شوند. بعضی دیگر از دوربین‌ها در محل ورود افراد نصب می‌شوند تا چهره تمامی ترددها با کیفیت کافی در آن مشخص باشد، در این دوربین‌ها که با نام «چهره خوان» شناخته می‌شوند، منحصرا تردد انسان‌ها اهمیت دارد. برخی دیگر نیز که با نام دوربین‌های «پلاک خوان» شناخته می‌شوند، برای ثبت تردد خودروها در پارکینگ‌ها نصب شده‌اند و تردد انسان در آن‌ها اهمیت کمتری دارد. بنابراین با توجه به کاربرد دوربین قابلیت‌های هوشمند‌سازی متفاوتی برای آن قابل تعریف است.

مزایای هوشمندسازی دوربین‌های مداربسته

  • افزایش اثربخشی نظارت تصویری: اگر شما تعدا زیادی دوربین داشته باشید اما نظارتی روی تصاویر آن وجود نداشته باشد، عملا کارکردی برای شما نخواهند داشت. «پایش هوشمند» به شکل قابل توجهی اثربخشی نظارت تصویری را افزایش می‌دهد.
  • نظارت همزمان: نظارت بر تعداد زیادی دوربین مداربسته به صورت همزمان امکان‌پذیر نیست. اما به کمک دوربین‌های هوشمند می‌توان به صورت همزمان چندین دوربین را زیر نظر داشت و تمامی وقایع را به صورت در لحظه در آن‌ها ثبت کرد.
  • مرور اتفاقات گذشته: احتمالا برای شما هم پیش آمده است که برای پیدا کردن یک رخداد، ساعت‌ها زمان را صرف جستجو در ویدیو ضبط شده از دوربین‌ها کرده باشید. در دوربین‌های هوشمند تمامی ترددها به تفکیک نوع آن‌ها ثبت شده است و شما برای جستجو در سوابق آن نیازی به صرف زمان زیادی ندارید بلکه همه موارد به سادگی قابل مشاهده هستند.
  • پاسخ سریعتر به حوادث: دوربین های مداربسته هوشمند می‌توانند به طور خودکار شما را در صورت بروز حادثه مطلع کنند. این به شما اجازه می‌دهد تا سریعتر به تهدیدات امنیتی پاسخ دهید و از آسیب‌های بیشتر جلوگیری کنید.
  • دسترسی آنلاین: یکی از مشکلات دوربین‌های مداربسته سنتی دسترسی پذیری به محتوای آن است. هرچند برنامه‌هایی برای مشاهده تصاویر زنده دوربین‌ها وجود دارد اما اگر تعداد دوربین‌های شما زیاد باشند امکان مشاهده تصویر زنده در همه آن‌ها به سختی ممکن خواهد بود. علاوه بر این نمایش زنده معمولا بازه زمانی کوتاهی از مدت زمان کار کرد دوربین است و عملا کارایی لازم را ندارد. در دوربین‌های هوشمند شما مجبور نخواهید بود تصاویر زنده را مشاهده کنید بلکه همه ترددها و وقایع را به صورت هوشمند استخراج می‌شوند و شما میتوانید از طریف موبایل خود تمامی اتفاقات را در لحظه مشاهده کنید. در این مورد مقاله کاملی نوشته شده است که پیشنهاد می‌کنیم آن را مطالعه بفرمایید: نرم افزار دوربین مداربسته روی موبایل
  • برعکس دوربین های مداربسته مرسوم که دسترسی انلاین به تصاویر زنده

دوربین‌های چهره خوان:

ثبت تردد: به کمک این قابلیت، چهره افراد مشخصی در سامانه تعریف خواهد شد و دوربین هوشمند می‌تواند زمان ورود و خروج افراد را بر اساس مشخصات چهره ثبت نماید. این کاربرد می‌تواند به عنوان جایگزینی برای سیستم‌های سنتی حضور و غیاب نیز استفاده شود. 
کنترل دسترسی: یکی از کارکردهای سامانه تشخیص چهره کنترل دسترسی بر اساس هویت افراد است. در این حالت چهره افرادی که اجازه تردد به محل مشخص را دارند در سامانه ثبت می‌شود و اگر هنگام عبور فردی مشخصات چهره آن در سامانه ثبت نشده باد، این موضوع از طریق ارسال یک هشدار اطلاع رسانی خواهد شد.
جستجو بر اساس شباهت چهره: گاهی شما قادر به ثبت مشخصات هویتی همه افرادی که از یک محل تردد می‌کنند نیستید. در این صورت شاید لازم باشد سابقه تردد یک فرد مشخص را بدانید. به کمک این قابلیت می‌توانید چهره‌هایی را که نزدیک به یک تصویر هستند بررسی کنید و سوابق تردد بر اساس شباهت چهره استخراج می‌شود. به عنوان نمونه در ورودی یک مرکز خرید اگر به یکی از ترددها مشکوک شده باشید به کمک این قابلیت می‌توانید سوابق تردد فرد مورد نظر را جستجو کرده و آن‌ها را نیز بررسی کنید.

دوربین‌های نظارتی:

تشخیص نوع تردد: دوربین‌های غیر هوشمند قادر به تشخیص تحرکات موجود در صحنه هستند اما درکی از این تحرکات ندارند و فقط متوجه وجود تغییر در تصاویر می‌شوند. این تحرک می‌تواند یک مساله کم اهمیت مانند عبور یک گربه یا پرنده از جلوی دوربین باشد و یا تردد یک انسان یا وسیله نقلیه باشد. دوربین‌های هوشمند قادر به تشخیص نوع این تحرکات هستند و می‌توانند موارد مشخص شده را ثبت کرده و در صورت لزوم اطلاع رسانی کنند.

تشخیص رفتارهای مشکوک: یکی از قابلیت‌های دوربین هوشمند شناسایی رفتارهایی مانند درگیری و سرقت است. تشخیص خودکار این مساله در مراکز عمومی اهمیت بالایی دارد و یا تشخیص خودکار استفاده از اسلحه در بانک‌ها یکی از نیازهای اساسی این اماکن می‌باشد. البته این قابلیت معمولا بسیار پیچیده بوده و در بسیاری از نرم‌افزارهای هوشمدسازی دوربین در دسترس نیست.

ارسال هشدار: این قابلیت به شما کمک می‌کند بر اساس نوع تردد هشدارهایی را برای اطلاع رسانی تعریف کنید. به عنوان نمونه حضور افراد در برخی نقاط ساختمان‌ها بدون هماهنگی مجاز نیست، مانند حضور در بخش تاسیسات و انبارها. دوربین‌های هوشمند می‌توانند در صورت مشاهده تردد انسان در این محل‌ها آن را به مدیران سامانه گزارش کنند.

دوربین‌های پلاک خوان:

ثبت تردد: به کمک این قابلیت پلاک تمامی خودروهای عبوری بدون دخالت انسان و به صورت خودکار خوانده می‌شوند. به عنوان نمونه در ثبت ترددهای یک پارکینگ زمان ورود و خروج خودرو توسط دوربین و بر اساس شماره پلاک ثبت می‌شود.

کنترل دسترسی: گاهی لازم است ورودی یک پارکینگ بر اساس شماره پلاک، تنها برای خودروهایی که از پیش در سامانه تعریف شده‌اند باز شود. به کمک دوربین‌های پلاک‌خوان می‌توان دسترسی افراد را برای ورود و خروج محدود کرد.

کاربردهای هوشمندسازی دوربین‌های مداربسته

  • امنیت عمومی: دوربین‌های مداربسته هوشمند می‌توانند برای نظارت بر ترددها در مکان‌های عمومی مانند مراکز تفریحی، خیابان‌ها و ایستگاه‌های حمل و نقل استفاده شوند. این می‌تواند باعث پیشگیری از جرم و جنایت شده و امنیت عمومی را افزایش دهد.
  • کاربردهای تجاری: دوربین‌های مداربسته هوشمند می‌توانند ترددهایی را که در مراکز تجاری، بانک‌ها و دفاتر وجود دارند زیر نظر بگیرند و در صورت لزوم سوابق تمامی ترددها قابل بررسی خواهند بود. البته کاربردهای تجاری زیادی برای این دوربین‌ها وجود دارد که شمارش ترددها یکی از آن‌ها است. در این مورد پیشنهاد می‌کنیم مقالات زیر را مطالعه کنید:
  • امنیت خانه: دوربین‌های مداربسته هوشمند می‌توانند برای نظارت بر خانه‌ها و آپارتمان‌ها استفاده شوند. به کمک این دوربین‌ها می‌توان از تمامی ترددها را مطلع شد و یک نظارت دائمی روی تمام آن‌ها داشت.

پیام شما با موفقیت ارسال شد

با تشکر از شما
همکاران ما در اولین فرصت با شما تماس خواهند گرفت.